Station - Mechelen

ontwerpnazicht van de beloopbare glaskoepels

Het station van Mechelen is volledig vernieuwd. Binnen het project ligt een ondergrondse parking waarbij glaskoepels worden toegepast om lichttoetreding toe te laten. Deze zijn modulair opgebouwd met glaspanelen op een houten draagstructuur. Gezien deze koepels zich op begaanbare oppervlakte bevinden, dienen de koepels beloopbaar te worden uitgevoerd. 

vitroplena kreeg de opdracht om nazichtsberekeningen uit te voeren op de koepels en een zo economisch mogelijk glaspakket te ontwerpen. Gezien we het glaspakket bijna kunnen halveren hebben in dikte zien we dit als een geslaagde missie! 

 

Wanneer u in de buurt van het station van Mechelen vertoeft, neem gerust een kijkje neerwaarts in de parking vanop het glas.

stationmechelen1.jpg
stationmechelen2.jpg
stationmechelen3.jpg