Louise Marie - Antwerpen

ontwerp van een glasgevel met significante thermische uitzettingen

 

Het project Louise Marie bevindt zich te Antwerpen. Eye-catcher aan dit project is de glasgevel die beide residentiële gebouwen verbindt én de ruimte ertussen vrijwaart van wind. 

De gevel wordt ondersteund door beide gebouwen én door twee centrale betonnen kolommen. Door het specifieke massieve karakter van de kolommen vertonen deze laatste signficante thermische dilatatie, die niet gevolgd wordt door de gebouwen. Als gevolg dient de gevel hierop ontworpen te worden. 

Naast het ontwerp van de glassamenstelling heeft vitroplena ook de vereisten aangaande de gevelprofielen opgesteld en nagekeken voor de gebruikte profielen, zodoende de gevel de zettingen kan volgen en het glas in de sponningen blijft zitten. 

lm7.jpg
lm8.jpg
lm9.jpg
lm10.jpg